A leggazdagabb magyarok: Lakatos Péter

A Videoton 56 esztendős vezérigazgatója, Lakatos Péter a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett villamosmérnökként.

1986-ban került a Műszertechnika Zrt.-hez, ahol 5 évvel később vezérigazgató-helyettesi kinevezést kapott, amelyet egészen 2013-ig birtokolt. Később Sinkó Ottóval a Videoton társ-vezérigazgatója lett, ahová 1991-ben került. Társaival 10 évvel ezelőtt megvette a Műszertechnika informatikai üzletágát, amely napjainkban Bravogroupként üzemel: fő profilra a mobilkommunikáció, a számítástechnika, illetve az irodatechnika. A Videoton tavalyi árbevétele túlszárnyalta a 170 milliárd forintot, adózott eredménye 12 milliárdra tehető. A regionális terjeszkedés ugyanakkor nehézkesnek mondható.

Civil munkássága

Civil területen is letette a névjegyét, ugyanis a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke. 2 évvel ezelőtt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet igazgatótanácsi tagja lett. Feleségével, Csiby Évával, a Kultúrbrigád produkciós cég égisze alatt, a műemléknek számító Bauhausban létrehozták az Átriumot, amely az elmúlt évek során Budapest egyik jelentős kulturális központjává vált. 2016-tól tagja az EIT (European Institute Of Technology) igazgatótanácsának, amelynek kiemelt célja az innovációs struktúrafejlesztés. Vagyonának mértéke 54 milliárd forintra tehető. Hobbija fiatalkora óta a bridzsversenyzés, napjainkban is magyar válogatott tag.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 19. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 96. hely. A cikk frissítve: 2018. június 29.