A leggazdagabb magyarok: Gattyán György

A Docler Holding 48 éves tulajdonosa, Gattyán György pályája autókereskedőként indult, alapvetően speciális informatikai igényeket kiszolgáló vállalkozását az ezredforduló környékén hozta létre. 

Vagyona a különféle listák alapján megközelíti a 200-240 milliárd forintot. 2001-ben indította el a LiveJasmin.com, streaming-alapú felnőtt-tartalom-szolgáltató oldalt, megalapozva vagyonát: a portál a mai napig kiemelten sikeresnek számít, napi 35-40 millió látogatóval.

A Docler Holding

2008-ban alapította meg a Docler Holdingot, amely napjainkban több mint 30 vállalkozásból tevődik össze, 3 kontinensen és 5 országban közel 1000 főt foglalkoztatva: a Docler budapesti központjában több mint 500 fő dolgozik, míg Luxemburgban és Los Angelesben 400 alkalmazott van. A cégcsoport tevékenységébe többek között az online fizetési szolgáltatás, a hosting, a streaming, az online jóslás és hotelfoglalás, továbbá az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások (elektronikus aláírás, időbélyeg) tartoznak.

Tavaly újabb vállalkozáshoz adta a nevét: a Zinemath Zrt. a zLense kameratechnológia-fejlesztő projektcégeként nyitotta meg kapuit. Hosszú évek óta a legnagyobb adófizetőként tartják számon hazánkban. Nem internetalapú vállalkozása a dizájn-építőanyagot gyártó Ivanka beton. Az üzletember elkötelezett teqball támogató: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival közös célja, hogy önálló olimpiai sportág váljon belőle.

A fejlesztő cégcsoportja az Ikarus BSE atlétika-szakosztályának, illetve a Prima Primissima Alapítványnak is támogatója, hiszen a Docler Holding a Junior Príma díj társalapítói közé tartozik. A befektető javarészt az Egyesült Államokban, Párizsban és Luxemburgban tartózkodik, de gyakran látogat haza. Bár cégcsoportja több országban is profi menedzsment kezében van, napi 10-12 órát dolgozik.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 4. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 82. hely. A cikk frissítve: 2018. június 28.