A leggazdagabb magyarok: Felcsuti Zsolt

Az MPF Holding 47 esztendős vezérigazgató-főrészvényese, Felcsuti Zsolt hazánk egyik legnagyobb családi vállalkozásának tulajdonosa, illetve a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

Emellett a nemzetgazdasági miniszter tanácsadója, továbbá a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségének tagja. Becsült vagyona 122 milliárd forintra tehető. Műszaki szakközépiskolában érettségizett, majd üzemgazdász- és marketing szakközgazdász diplomát, illetve közgazdász PhD fokozatot szerzett.

Tanulmányait követően külföldön járta végig a ranglétrát: gyakornokként kezdte, majd a marketing asszisztensi pozíciót az értékesítési és marketingvezető kinevezés követte, mindezt Svájcban sikerült elérnie. Hazaérkezésekor átvette édesapja, Felcsuti Csaba vállalkozását (először csak a kereskedelmi rész vezetését), amely az ő égisze alatt Kelet-Európa egyik prominens ipari csoportjává fejlődött, kitérve a privatizáció elől.

Világsikerek

A szingapúri székhelyű MPF Holding társaság európai iparvállalatokat tömörít össze, amelynek tavalyi konszolidált árbevétele közel 500 millió, adózást megelőzése pedig 40 millió euró feletti volt. A vállalatcsoport meghatározó érdekeltségekkel rendelkezik, beleértve a fűtő- és hűtőkészülék piacot, a szerszámgyártást, valamint a géptartozékok előállítását. Termékeik világszerte megtalálhatók, beleértve az EU-s országokat és az Egyesült Államokat, ugyanakkor a kínai bevételek is egyre jelentősebb méretet öltenek. Leginkább Svájcban és Spanyolországban tartózkodik, vállalatcsoportjának operatív vezetésében már nem működik közre.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 8. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 65. hely. A cikk frissítve: 2018. június 29.