A leggazdagabb magyarok: Varga Zoltán

A Central Médiacsoport Zrt. 51 esztendős vezérigazgató-tulajdonosának, Varga Zoltánnak vagyona 44 milliárd forintra rúg.

Bonyhádi munkáscsalád sarja, a Pécsi Tudományegyetemen végzett közgazdászként. Pályafutását a Budapesti Értéktőzsdén kezdte, később a Crédit Suisse First Boston munkatársa volt. Befektetői munkásságát 2004 óta űzi: ebben az évben hozta létre az első Central-céget. Pénzügyi befektetője volt a Wizz Airnek, napjainkban is befektető az Office Depotnál. Emellett több ígéretes startup érdekeltséggel rendelkezik.

A Central Médiacsoport és térhódítása

A Central Médiacsoport árbevétele tavaly 18 milliárd forint volt, amely az ország egyik kiemelt független médiavállalkozása. 2017-ben a Nosalty névre hallgató gasztrooldallal bővítette médiaportfólióját, amelyet a lengyel piacra is szeretne kiterjeszteni, ahol már évek óta sikeres terjesztő, akárcsak Csehországban, Szlovákiában és Dél-Amerikában. Két éve indult a mára nagy sikerű vált lengyel Premium Mobile, amelynek résztulajdonosa. A nyomtatott (Nők Lapja, Story, Best, Marie Claire, Cosmopolitan, Színes RTV, National Geographic) és online (24.hu, NLCafé, Startlap, hazipatika.com, vezess.hu) sajtótermékeken túl a Médiacsoport a könyvpiacon is erőteljesen reprezentált: az Animus és Central könyvkiadók tavaly együttesen bejutottak a legjobb 10 magyar kiadó közé.

Többnyire pár éves időintervallumra szokott tervezni, jellemzően 3 éves üzleti tervek készítésével. Szociálisan érzékeny: Bátor Tábor és Mosoly Alapítvány támogató, illetve kiemelten támogatja a Matematika Birodalmát és a Budapesti Fesztiválzenekart is.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 24. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 39. hely. A cikk frissítve: 2018. július 2.