A leggazdagabb magyarok: Nyúl Sándor

A Gránit Pólus 67 éves társtulajdonosa, Nyúl Sándor igazi polihisztor: sikereket ért el a nemzetközi befektetés, a vállalatátalakítás, a pénzügyi tanácsadás, a krízismenedzsment, valamint a kereskedelem és marketing területén is.

A ’80-as években az egyik Skála Coop Rt. alapító volt. A rendszerváltás után az Euroinvest vezérigazgatója lett, majd 1994-től 1997-ig a CEIC Holding alelnöki posztját töltötte be. 1997 és 2009 között a TriGanit Fejlesztési Zrt. operatív vezérigazgatója volt, majd a következő 6 évben igazgatótanácsi elnök lett ugyanott.

A topmenedzser a magyar és a regionális ingatlanfejlesztési és -üzemeltetési piac egyik kiemelt szereplője. Örömmel bővíti belvárosi ingatlanportfólióját egyesült államokbeli, romániai és montenegrói befektetései mellett. Áram- és gázkereskedelemmel is foglalkozik, továbbá növelte hányadát az elmúlt években a Tököl Airport Zrt.-ben is. Dunakeszin található raktárbázisa teljes kihasználtságú. Vagyonát 41 milliárd forintra becsülik.

Megszállott sportoló: szenvedélyes teniszező és vitorlázó, de szeret síelni és kerékpározni is, illetve a Budapesti Olimpiai Mozgalom alelnöke.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 27. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 57. hely. A cikk frissítve: 2018. július 2.