A leggazdagabb magyarok: Garancsi István

Az ingatlanforgalmazás, az építőipar, az informatika, az energiakereskedelem, illetve a vagyonvédelem területén egyaránt érdekelt 53 esztendős üzletember, Garancsi István becsült vagyona 48 milliárd forintra tehető.

Közgazdász végzettséggel rendelkezik, kezdetben pénzügyi területen helyezkedett el, majd vagyonának alapját a Takarék Brókernél szerezte meg, amelyet később ingatlanüzletbe fektetett be a CD Hungary által. Dolgozott a Magyar Nemzeti Bankban és az OTP-nél is.

A G4S

Az elmúlt években megszerezte a londoni székhelyű, több mint 100 országban jelen lévő G4S hazai érdekeltségeit (G4S Biztonságtechnikai Zrt., G4S Holding Kft., G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt., G4S Készpénzlogisztikai Kft.: utóbbi 10 milliárd forintos árbevételével a magyar készpénz-logisztikai piac meghatározó résztvevője).

Az üzletember szabadidejében természetjáró, egyúttal a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, valamint a Videoton futballklub többségi tulajdonosa is.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 22. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 7. hely. A cikk frissítve: 2018. július 2.