A leggazdagabb magyarok: Futó Péter

A Futureal-csoport alapító-társtulajdonosa/elnöke, illetve az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a 72 esztendős Futó Péter a matematikai tudományok kandidátusa.

Az általa létrehozott Fundy, azaz FUtó caNDY a ’90-es években hazánk szignifikáns édesipari vállalkozásának számított, a szomszédos országokban is erőteljes piaci pozíciókat szerezve.

Az új évezred kezdetén fiával, Futó Gáborral együtt útjára indította a Futureal ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégcsoportot, amely több mint 90 projekt által 2,7 milliárd euró értékben tudhat fejlesztéseket a háta mögött. A Futureal-cégcsoport üzletága, a Cordia-vállalatcsoport 2006-os indulása óta 3500 lakást épített. A cégcsoport ún. kereskedelmi ingatlanfejlesztés/bevásárlóközpont-építés keretén belül 7 projektet bonyolított le hazánkban, Lengyelországban és Romániában.

A óvatos befektető

Az elmúlt évek során 9 irodaházat adtak át, továbbá napjainkban is építkeznek a Váci úton, a Corvin sétányon, illetve Szegeden is. Az ingatlancélú pénzügyi befektetések közül említésre méltó a bukaresti ParkLake Plaza, valamint az egyesült államokbeli Southfield Town Center. A cégcsoport a kezdetleges pár fős vállalkozásból az elmúlt 17 évben nemzetközi vállalatcsoporttá nőtte ki magát, jelenleg csaknem 300 magasan képzett alkalmazottnak munkát biztosítva. A vállalkozás operatív igazgatója fia, Gábor, míg az igazgatóság elnöke ő maga. Óvatos befektetőnek tartja magát. Vagyonát 58 milliárd forintra becsülik. A szakmunkásképzés jövője kiemelten foglalkoztatja. Öt unokája van.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 15. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 24. hely. A cikk frissítve: 2018. június 29.