A leggazdagabb magyarok: Csányi Sándor

Hazánkban aligha lehet olyan toplistás kiadvánnyal találkozni a legbefolyásosabb/legvagyonosabb emberekről, amelynek élén ne szerepelne a 320 milliárd forint becsült vagyonnal rendelkező, 65 esztendős Csányi Sándor.

A gazdasági területen túl az üzleti élet megkerülhetetlen szereplője, akire a politikai elit is kiemelt figyelmet szentel. Számtalan vállalkozása mellett jelen van a non-profit szférában is: minden téren sikert sikerre halmoz. Sikerének titkát az elszántságon kívül a folyamatos tanulásban, a kemény munkában, a korrektségben, valamint a lojalitásban látja.

Mások kimagasló kommunikációs készségét, továbbá érzelmi intelligenciáját emelik ki sikertényezőiként. A 9 országban működő OTP Bankot 25 éve irányítja, amelynek értéke immáron 3000 milliárd forint felé tehető: azóta töretlen, kimagasló sikerei által nemzetközi szinten is a legjobb bankárok közé sorolják az elnök-vezérigazgatót. A bankcsoport tavaly év végi, 13 200 milliárd forintos mérlegfőösszege egyenértékű a teljes hazai GDP egyharmadával.

Civil munkássága terén leginkább a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökeként emlegetik, világszintű elismertséggel: akadnak, akik a magyar foci vezetőjeként aposztrofálják. Talán ennek is köszönhető, hogy idén februárban megkapta a FIFA alelnökségi posztját, egyúttal megszerezve az UEFA nemzeti válogatottak versenyeztetési bizottságának vezetői kinevezését és annak pénzügyi bizottsági tagságát.

Befektetések a takarmánytól a pincészetig

Vannak befektetései az ingatlanpiacon (Bonitas Ingatlanbefektetési Holding, CD Hungary, Gránit Pólus-csoport), illetve mezőgazdasági és élelmiszeripari területen (Bonafarm, Bábolnai Takarmány, Csányi Pincészet, Sole-Mizo, Pick, KITE) is. Olykor éles vitákba bonyolódik néhány politikussal, ez irányú kapcsolatai pozitívnak mondhatók. Társadalmi felelősségvállalása példaértékű. 2003 óta a Prima Primissima-díj kuratóriumi elnöke, valamint a hárommilliárd forintos tőkével működő Csányi Alapítvány alapítója. A Pénzügyi és Számviteli Főiskolát végzett ötgyerekes családapa a Nyugat-magyarországi Egyetem címzetes egyetemi tanára.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 1. hely Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 1. hely A cikk frissítve: 2018. június 27.