A leggazdagabb magyarok: Nyerges Zsolt

Az 56 esztendős Nyerges Zsolt 1996-ban érettségizett a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban, majd 1992-ben végzett jogászként a Szegedi Tudományegyetemen.

Ügyvédi pályafutása Szolnokon indult, két évvel később már önálló ügyvédként dolgozott. A Simicska Lajossal közös Közgépben kisebbségi tulajdonos, amely tavaly 5 milliárd forintos bevételre tett szert, nyereségük túlhaladt a félmilliárd forinton. A cégcsoport acélszerkezet gyártásban utazik. Mezőgazdasági vállalkozása, a Mezort Zrt. szintén közös Simicskával, a tavalyi évben 2,5 milliárdos EBITDA-val.

Saját tulajdona agrárvállalkozása, a DPMG Dél-Pest Megyesi Megyei Mezőgazdasági Zrt., amely korábban Ceglédi Állami Tangazdaságként működött: a tavaly évet 5 milliárd forintnyi bevétellel és 1 milliárdos nyereséggel zárta. A Publimont Zrt. profilját tekintve közterületi reklámcég, és szintén az ő érdekeltségei közé tartozik, bár tavaly kevésbé volt sikeres. Vagyonát 33,5 milliárd forintra becsülik. A szolnoki sportélet első számú támogatója: a tiszaligeti sportközpont rekonstrukciójára 5 milliárd forint feletti összeget szánt.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 34. hely. A cikk frissítve: 2018. július 5.