A leggazdagabb magyarok: Kertész Attila és Viktor

Az 52 éves Kertész Attila, illetve az 50 esztendős Kertész Viktor informatikai érdekeltségeik révén 56 milliárd forintos becsült vagyonra tettek szert.

Az ARH-t Müller Tiborral karöltve hozták létre, aki azóta is a cég kutatási osztályvezetője. Céljuk az volt, hogy az agy szerkezetét, valamint egy neutrális hálózat működését modellezzék számítógép segítségével. 1990-ben alkották meg az első intelligens, öntanuló karakterfelismerő matematikai algoritmusukat, bő egy évtizeddel megelőzve a korát: ebből jött létre az ARH-féle képfeldolgozó know-how. Első ízben az ukránoktól, a franciáktól, továbbá a németektől kaptak exportmegrendelést: ma már 140 ország megrendeléseit teljesítik rendszeresen, beleértve az Egyesült Államokat.

1994-ben szintén ők fejlesztették ki elsőként a világon a rendszámfelismerés alapú, intelligens beléptetőrendszert, amely még abban az esztendőben telepítve lett a ferihegyi reptéren. 1999-ben került a piacra a postai sárgacsekk-leolvasójuk. 5 évvel ezelőtt vezették be hazánkban az elektronikus útdíjrendszert. A 3 éve megvett, intelligens kamerákat értékesítő Intellio Zrt. még exportálás híján is jelentős bevételt produkált. Cégértékük tavaly 90 milliárd forintra emelkedett, adózás előtti eredményük pedig 5 milliárd feletti volt.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 16. hely. A cikk frissítve: 2018. július 4.