A legbefolyásosabb magyarok: Christopher Mattheisen

Christopher Mattheisen a Magyar Telekom vezérigazgatójaként dolgozott 2006. december 6. és 2018. július 1. között, utódja Rékasi Tibor.

Közgazdasági tanulmányait a bloomingtoni Indiana Egyetemen, illetve a Columbia Egyetemen végezte. Egy magyar barátjával üzleti elemzési és stratégiai tervezési profilú tanácsadó céget hozott létre Budapesten, azóta él hazánkban. Távközlési karrierjét 1993-ban kezdte a budapesti Westel 900 értékesítési és marketingigazgatói pozíciójában. 2002-ben a Magyar Telekom lakossági, 2005-ben a vezetékes szolgáltatások üzletágának irányításáért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját kapta meg.

Vezérigazgatósága alatt lett a Magyar Telekom hazánk legnagyobb integrált telekommunikációs szolgáltatója, valamint irányítása folyamán jött létre 2014-ben az egységes Telekom márka. Magyar a felesége, 4 gyermekük van. Hobbija a gitározás és az éneklés, zenekarával fellépett már a VOLT-on is, blues, country, rock’n’roll stílusban.

Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 14. hely. A cikk frissítve: 2018. augusztus 1.