Egy kávézóban ülünk le beszélgetni Czagler Zsuzsával és Horányi Tiborral. Ők a MotivationalMaps.hu „kétharmada”, akikkel létrejött ez a beszélgetés. Ők avatnak be abba, hogyan lehet megmérni a motivációt, számszerűsíteni azt amit eddig nem tudtunk. A MotivationalMaps.hu itthoni csapata mindössze egy éve jött létre egy szerencsés találkozásnak köszönhetően. Mindhármuk trénerként, coachként tevékenykednek, más-más területen.

Czagler Zsuzsa coachként, mentorként, trénerként motivációval, teljesítménynöveléssel, önmegvalósítással, vezetői és csapatfejlesztéssel foglalkozik, Horányi Tibor trénerként, motivációs tréningekkel és outdoor csapatépítéssel foglalkozik és fenntarthatósági aktivistaként dolgozik, míg Pósa Kata tanulási és fejlesztési szakemberként tevékenykedik.

Az indulással kapcsolatban elmondták, hogy mindhárman úgy gondolták, hogy az, amit addig csináltak, nagyon hasznos és szeretik is, viszont a motiváció olyan univerzális téma, amivel együtt többet érhetnek el, ha minél több szempontból tudnak helyzeteket megvilágítani, egymást kiegészítő területeikkel. A Motivációs Térképezés segítségével egyéni, csapat és szervezeti motivációs elemzéseket készítenek, felméréssel, értékeléssel és hosszú távú cselekvési tervvel, hogy ezzel segítsék a hozzájuk forduló munkaadókat, dolgozókat a motiváció maximalizálása és az ennek következtében megvalósuló teljesítmény növelés érdekében.

Tudásukat, képzettségüket James Sale angol motiváció szakértő kutatásai, könyvei, elemzései által készült akkreditált képzésen szerezték és a mai napig fejlesztik. Évente többször utaznak Angliába képzésekre és konferenciákra, hogy a nemzetközi Motivational Maps család tagjaival közös fejlesztésben finomítsák tudásukat a hazai sikerek érdekében. A piaci helyzetük egyedülállóságát az adja, hogy sokrétűségük mellett a csapatuk is képezhet és akkreditálhat további Motivational Maps szakértőket. Céljuk, hogy az általuk megszerzett tudást tovább adhassák, és hogy az emberek egyéni munkavállalói illetve csapat és vállalati szinten eredményesebben működhessenek.