Megfogadod az ország egyik leggazdagabb emberének tanácsait?

Demján Sándor neve sokaknak ismerős lehet. Az ország egyik leggazdagabb emberéről van szó, aki már a húszas évei elején is több, mint ezer embert irányított. Fiatal kora ellenére is mindig tisztelték és kiváló  vezetőnek tartották, ez pedig az elmúlt évek során sem változott. Mindenről határozott véleménnyel bír, és megállapításai sokszor sarkalatosak, nincs ez másképp a vezetői elképzelésével sem. Az ő üzleti tanácsai következnek.

Nem régen, egy Forbes rendezvényen az alábbi tapasztalatait osztotta meg a közönséggel. Vigyázat, minden mondat aranyat ér:

  1. Mindig tartsd szem előtt, hogy ami döntést ma meghozol, holnap koldussá tehet.
  2. Lovagolni sem lehet könyvből megtanulni, fel kell ülni és meg kell tapasztalni.
  3. Mindig, mindenki legyen helyettesíthető, hiszen nélkülözhetetlen nincsen.
  4. Cserélhető és motiválható emberek kellenek. Vezetőként úgy kell megteremtened a csapatod, ha valaki kiesik belőle, azonnal pótolható legyen.
  5. A döntéshozás jogát nem lehet megkérdőjelezni. Demokrácia csak a cégen kívül lehetséges.
  6. Magyarországon minden úgy működik, mint az ultiban. Ha bemondasz valamit azonnal egyedül leszel, és ketten lesznek ellened.
  7. Soha nem alkalmazna három diplomásokat, sőt irtózik tőlük.
  8. Mindenkit hagyni kell hibázni, hiszen minden ember hibázhat.
  9. Akik előre viszik a céget azok mindig a fiatalok. Szerinte a tudatlanság és a magabiztosság párosa remek eredményeket szül.
  10. A csapatmunka teljesítménye mindig hatékonyabb, mint az egyéni munkáé.
  11. Törekedni kell arra, hogy megtaláljuk a tapasztaltak és fiatalok kombinációját.
  12. Fiatalnak számít az, aki maximum 30 éves, habár 40-50 évesen is lehet valaki mentálisan fiatal, utána már sajnos nem.

Munkatársaitól tudható, hogy Demján állandóan versenyhelyzetet teremt a dolgozó között, ezzel folyamatosan motiválva őket, a legfontosabb számára pedig, az őszinteség és a lojalitás. A prezentációknál az összes kockázatot, és körülményt lényegre törően, alaposan be kell neki mutatni, és ha problémával állnak oda elé, azt csak megoldással együtt érdemes elmondani.

Ezek lennének tehát azok a fontos tulajdonságok, és irányelvek, amik az egyik legsikeresebb magyar embert kísértek végig útján. Több tíz éves tapasztalattal a háta mögött (a vagyonáról nem is beszélve – 160 milliárd Forint), vezetőként mindenki számára szentírás lehet a fenti 12 pont bölcsesség.

Hasznosak voltak a milliárdos tanácsai?

Akkor gyere el 2018.01.27-én, az V. Magyar Marketing Fesztiválra és találkozz 3 milliárdos- vállalkozóval és tanulj az ő tapasztalatukból: Szentkirályi, Batz, Kulcs-Soft. Biztos nem örülnél, ha utólag megtudnád: a konkurensed ott volt. Minden évben milliárdos cégek klubja!