A leggazdagabb magyarok: Nagy György

Az 53 éves közgazdász és curlingbajnok, Nagy György becsült vagyona 29 milliárd forintra rúg.

1989-ben végzett a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemen közgazdászként. A Wallis Holding Zrt.-t Veres Tiborral alapította 1990-ben, amelynek vezérigazgatója volt 2000-ig.

Holdingcégeinek, a Westbay Kft.-nek, illetve a „HO-ME 2000” Vagyonkezelő Kft.-nek kombinált árbevétele tavaly 60 milliárd forint volt, 2,5 milliárdos eredménnyel. Az üzletember a MET Holding kisebbségi tulajdonosa, amely profilját tekintve 15 országban működő energiakereskedő vállalat, árampiaci tevékenységet is ellátva.

2017-ben a tulajdonába került a Masped Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt., valamint a Chemical-Seed Kft. is, amely a kelet-magyar térség egyik fő mezőgazdasági kereskedelmi és integrátor vállalkozása. A Somogyi Jánossal együtt vezetett, győri székhelyű Somogyi Elektronic tavalyi árbevétele 6,2 milliárd forint lett, az EBITDA pedig túlszárnyalta a 700 millió forintot is. A Kedves Ferenccel közös ERDÉRT-Tuzsér 3,8 milliárdos bevételt produkált. A PR-ral és reklámmal foglalkozó cégcsoportja, a Cafe hazánkon túl több országban is jelen van.

Elkötelezett támogatója a daganatos és krónikus beteg gyermekeknek a Bátor Tábor Alapítványon, továbbá a Csányi Alapítványon keresztül. A curling mellett szabadidejében sportlövészettel foglalkozik: a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke és 27-szeres curling magyar bajnok.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 37. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 77. hely. A cikk frissítve: 2018. július 2.