A leggazdagabb magyarok: Gerendai Károly

A Sziget Kft. alapítója, a Sziget Zrt. igazgatósági tagja, illetve a Lupa-tó tulajdonos-projektvezetője, a 48 esztendős Gerendai Károly becsült vagyona 8,4 milliárd forint körül van.

Az érettségit követően a zeneiparban találta meg a számításait turnémenedzserként és művelődési házak dolgozójaként. A Central Stadion névre hallgató ifjúsági klubhálózat is az ő nevéhez fűződik. A Sziget Fesztivált Müller Péter Sziámi barátjával indította útjára 25 évvel ezelőtt, amelynek 70 százalékos üzletrészét év elején eladta társaival az amerikai székhelyű Providence Equity Partners részére több mint 10 milliárd forint értékben. A tengerentúli társaság többségi tulajdona lett így a Balaton Sound, a Telekom Volt Fesztivál, a Gourmet Fesztivál, illetve a Gyerek Sziget is.

Fesztiválon túl

A vendéglátásba is belevetette magát a Liszt Ferenc téri Vista kávézó által, valamint két fővárosi Costes éttermét Michelin-csillaggal jutalmazták. A Szeretem Magyarországot Klub alapítója. Érdekeltségei közé tartozik a Budapest Park, a WAMP designvásár, továbbá a Scheer Sándorral közös budapesti óriáskerék is. Tavaly 118 millió forintért megvette a Lupa-tó egy részét, ahol különféle strandokat nyitott.

A 100 leggazdagabb magyar 2018: 99. hely. Top 101 A legbefolyásosabbak – Magyarország vezető üzleti döntéshozói 2018: 31. hely. A cikk frissítve: 2018. július 3.