Dr. Mihalik Zsuzsa - All You Can Move

dr. Mihalik Zsuzsa fogad V. kerületi, belvárosi irodájukban. A berendezés lenyűgöző, meg is jegyzem, hogy irigylem a lakberendezéseket megszégyenítő ízléséért.

Az „All You Can Move” (röviden: AYCM) főhadiszállása van itt, 8 lakásban (!) folyik az 50 000 kártyát és a hozzátartozó partneri hálózatot összefogó birodalom mindennapi élete. Családi vállalkozás ez, a cégvezető társa a férje.

Az AYCM segítségével a cégek (ők a célközönség) sportolási lehetőséget biztosíthatnak munkavállalóinak, ha legalább 15 kártyát megvesznek (különböző havi díjú csomagok vannak).

A kezdetek

A cég 20 éve alakult, 1999. szeptember 1-én. Zsuzsa férje, Balázs az egyetem után sportrendezvények szervezésével foglalkozott (innen a Klub rekreáció cégnév), majd az RTL Klub „hírcsere-osztályán” dolgozott heti pár napot. A nagyvilág híreit böngészte angol, német nyelven majd adta le a hírszerkesztőnek. A sport-rendezvényszervezői vállalkozását ez mellett egyengette.

A mai AYCM alapjai ott kezdődtek, amikor Balázs a folyosói beszélgetések során rátalált egy igényre. A kollégák ugyanis szerettek volna a közeli uszodába, fitneszterembe sportolni, de drágának találták.

Szóval Balázs, fogta magát és leszerződött az akkori székházhoz közelében lévő államigazgatási főiskola uszodájával és (akkor még talán nem is sejtette, hogy ez lesz az egyik nagy ötlet a rendszerben) annyit kért, hogy a TV dolgozói külön, könnyen azonosítható kártyával (~ PASS-al) jöhessenek. A sportolás elindult, a munkavállalók boldogok voltak…

Zsuzsa éppen egy uszodában találkozott Balázzsal, azóta közösen egyengetik a vállalkozás sorsát. Nem szakmabeli: A Magyar Turizmus Zrt vezérigazgató-helyettese volt, utazási irodákat vezetett. Bár történelem- filozófia- muzeológia szakon végzett, később elvégezte a jogot és sokat foglalkozott az üzleti önfejlesztéssel. Azt mondja, egy rendezvényre 2 olyan ötletért, inspirációért megy, amely tovább viszi a stratégiában, a tervezésben.

Az RTL-nél jól működő, de még csak 1 uszodába érvényes PASS esetében adott volt a kérdés: „Miért nem visszük el ezt az ötletet más cégekhez?”.

Innen indult el minden, bár az út nem volt könnyű. „Az első pár év kín volt, mert nem tudtunk bemenni a cégekhez, a HR osztályhoz.” – mondja Zsuzsa. „Az áttörés az volt, hogy beszerveztük az egyik nagy munkaerő-kölcsönző céget, ahol (amúgy szabálytalanul) az egyik hölgy kölcsönadta a belépőjét egy barátnőjének, aki egy BIG4 tanácsadó cégnél dolgozott.

A dolog kiderült, de a rendszer szabályai ellen vétő hölgy a tanácsadó cég menedzsmentje elé vitte az ügyet, pár hét múlva a BIG4 már ügyfél volt. Ez pedig újabb nagy cégekhez volt belépő, hiszen a nagy cégek sokszor versengenek egymással, hogy a munkavállalói kegyeiben járjanak, és munkakezdők őket válasszák.

Nehéz évek

A kezdeti sikerek után, jött is a tanulópénz, a fekete leves. „Eljött egy év, hogy veszteségesek lettünk.” – mondja az alapító. „Utána kezdtünk el statisztikákat gyártani és tudományosan foglalkozni az eredményeinkkel, feldolgozni, értékelni azokat.

Ezen a lejtőn túljutottak, de aztán jött az 2000-es évek ÁFA emelése (20%-ról 25%-ra nőtt) és újra veszteséget termelt a cég – hiszen az AYCM-t hűségszerződés köti ügyfeleikhez, év közben nem emelhetnek árat, mert akkor az ügyfelek elfordulnak tőlük.

Természetesen ezen a nehézségen is túljutottak és tanultak belőle.

Újabb célok

Arra a kérdésemre, hogy mi a cél még 20 év, ennyi eredmény után, Zsuzsa azt mondja: 4.5 millió munkavállaló számára szeretnék elérhetővé tenni a szolgáltatásukat és az az álma, hogy egy állásinterjún az Erzsébet utalvány és Szép kártya mellett egy ACYM Pass is általánosan ismert és használt opció, alternatíva legyen.

Mint mondja, „Jó úton járunk, hogy ez sikerüljön…

Zsuzsával személyesen is találkozhatsz a VI. Magyar Marketing Fesztivál, Milliárdos Cégek Klubja kerekasztal-beszélgetésén, ahol milliárdos céget vezető üzletemberek fognak Veled tapasztalatot megosztani és Téged inspirálni.

Foglald le a helyedet, 2018.12.31-ig Early bird, kedvezményes áron!

NÉZD MEG AZ ELŐADÓKAT ÉS A PROGRAMOT!

Tetszett ez a blogbejegyzés? Segítsd a munkánkat és értékeld!

Nem tetszett [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] Nagyon tetszett
.